6.4.2011

urheiluniloa

Tää postailu taas hiukan on jääny, sorryt siitä. Mutta kun ei oo oikein ollu mitää mistä kirjottaa, tai ei ole vaan yksinkertaisesti jaksanut/innostanut rueta tarinoimaan. 


Tulin juuri lenkiltä ja ajattelin nyt sitten rustata tänne jotain pientä. Olen siis viimeinkin löytänyt liikunnasta sen ilon ja siitä on tullut osa miun elämää...itseasiassa aika iso osa :) Joka päivä yritän hyötyliikunnan lisäksi liikkua muutenkin. Yleensä yritän käydä uimassa/vesijuoksemassa sen 2xviikossa, kerrallaan n. tunnin ajan. Ja sitten 3-5 päivänä yritän aina käydä noin tunnin kävel/hölkkäleikin reippailemassa. Ja välillä tuntuu, että jos ei millään kerkeä sinne lenkille tai on työpäivän jälkeen niin poikki ettei jaksa niin tulee hirmu laiska olo! Tänään ulkona oli tosi kurja ilma, sää oli pilvessä, satoi vettä ja oli kylmäkin. No lenkillä tuli kuitenkin käytyä, nyt koskee taas joka paikkaan mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain.









Eilen starttasin pyöräilykauden..........no liika hiekka ja kova vauhti koitui miun kohtaloksi ja kaaduin kotiin tullessa. Eka reaktio oli; "ONKO VAATTEET EHJÄT??? EIKAI KUKAA NÄHNY???" Seuraavana, ai helvetti nyt koskee ja koskee kyllä hiukan vieläkin.. Mutta onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Jotenkin tänään totesin että ei ole miun viikko, tänään sitten menin ja poltin koulussa käteni kun otin ruokia pois uunista... nyt sormissa sit komeilee kaks palovammaakin, hyvä jenni hyvä. 




En muista olenko blogissa 
puhunut, mutta olen kuitenkin ruenut liikkumaan enemmän ja syömään paremmin.. aloitin tammikuussa eräänlaisen opiskelijoiden tukiryhmän tämän asian suhteen ja ensi viikolla meillä olisi sitten viimeinen kerta O.O hirvittää miten sitten käy :D Meillä on siis ollut melkein viikottain punnitus ja tapaaminen yleensä liikunnan tai uusien ruokalajien merkeissä tai muuten vaan tutustuttu kehon hallintaan ja oikea oppiseen ruokailuun ym. Voin kertoa, että jos on mahdollisuus niin SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI! Itse olen saanut tästä kovasti inspiraatiota, tukea muilta samassa tilanteessa olijoilta, vinkkejä liikkumiseen ja painonhallintaan ylipäätään ja oikeaoppiseen ruokailuun. Olen hylännyt ikuiset dieetit ja "ei saa syödä tätä ja tätä" syön oikeastaan mitä haluan, mutta valitsen parempia vaihtoehtoja ja syön oikeita määriä. Ja oikeastaan syön nykyään varmaan enemmän kuin ennen. Ja tosiaan olen löytänyt sen liikunnnan ilon, ja kuntokin on parantunut huimasti! 


Ennen vihasin uimahalleja, koska häpesin itseäni niin paljon mutta koska tykästyin niin kovasti vesijuoksuun opettelin tykkäämään uimahalleista ja olen iloinen siitä, enää en häpeä itseäni...ainakaan niin paljoa. 


Toi ns. tukiryhmä maksoi 40€ per henkilö ja tämä sisälsi.. uimahalli käynnin x 2, kuntosalikäynnin+ohjelman+ohjauksen, kaksi kertaa teimme ruokaa ja se kaikki oli meille ilmaista ja paaljon muutakin sisältyi tähän. Erilaisia ohjauksia ja saamme myös yksityisen ravitsemusterapeutin luona käynnin jos haluamme. Ja kyllä ainakin omalla kohdalla tämä auttoi.. Aloitin tämän siis 17.1. ja sen jälkeen olen onnistunut pudottamaan 5kg ja vyötäröstäkin on lähtenyt se 5cm.. kyllä olen iloinen. Hiljaa hyvä tulee ja toivon että nämä muutokset pysyvät :) Koska en aio palata vanhaan, liikunnasta on tullut osa elämääni ja en kiellä itseltäni herkkuja mutta syön niitä kohtuudella! 



Toivon että noin vuoden päästä olen ihannemitoissani.. toivoa sopii, aika näyttää kuinka käy! Mutta tiedän, että pystyn siihen kyllä.

2 kommenttia:

Mitä mietit muruseni?