23.5.2011

fatday

 Vielä joku kaunis päivä pääsen eroon näistä läskeistä.




Miulla on tänää ollu taas tosi paska päivä. Anteeksi kielenkäyttöni, mut.. En oo nukkunu viikkoon kunnolla ja painanu koulua ja töitä koko aika, rupee tuntumaan pikkuhiljaa. Paino ei laske ei sitten millään, stressaan kaikesta aivan liikaa. Oon ostanu tänää iha vitusti ruokaa, ruokkis varmaa armeijan. Nyt ei sit käydäkkää kaupassa enneku vasta ens viikoloppuna :D Onneks enää tää viikko ja ens viikolla pari päivää koulua ja sit kesäloma! Se tulee tarpeeseen, vaikka töissähän se menee. Mut eipähän tarttee stressata koulusta. 
Syömiset on menny miun mielestä sillee iha ok viikolopun ajan, tai ainaki jos kaloreita kattoo niin kiloklubi väittää et saisin syödä about 2200kcl/vrk. Miusta se on paljon, liikaa. Koska miulle tulee normaalisti se 1100-1700kcl. Riippuu... En tiiä mitä tässä pitäs tehä et paino alkais tippua taas, tää jumitus ärsyttää. Oon koukussa vaakaan.. käyn vähintään sen kaksi kertaa vuorokaudessa.
Ja toine asia et noi vesisateet sais loppua, kastuin tänään kahdesti enkä sitten enää viittinyt lähteä lenkille. Ei näin. No toivotaa, et tää tästä viel iloks muuttuu. 


Voisin vaikka terhistäytyy kesällä, enkä näyttää esim. aina variksen pelättimeltä. Haluisin ehkä nimittäi jotai säpinää elämään taas vaihteeks.. mut no miulla on kyllä niin paljon kaikkee muutenkin että ehkä iha hyvä että elän tämmöstä sinkku elämää, koulua, töitä ja painonhallintaa. 


Hih, tällä viikolla saan kolme kivaa pakettia. 1. Piilarit 2. Paketti äidiltä ja 3. Kavereiden lahjat viimeinkin ja pari juttuu siinä samassa itellenikin..


Mut nyt hyvää yötä<3

3 kommenttia:

  1. Moi! Tässä sinulle muutamia vinkkejä!

    Pudota kalorit sinne 800-1000kcl/päivä. Millaista ruokavaliota noudatat?

    Liiku vaikka aluksi kaksi-kolme kertaa päivässä tunti kerrallaan, lisää sitten liikuntaa kun tuntuu siltä. Uinti, pyöräily, lenkkeily yms on hyvää liikuntaa. Kävellessäsi laita reppuusi vaikka kahden kilon edestä kirjoja ja lähde kulkemaan mäkistä maastoa jos se on mahdollista. Tämä tehostaa liikkumistasi ja kuluttaa ennemmän kaloreita kun sinulla on "vastusta" mukana.

    Jos et ole ennen kokeillut, niin kokeile vesijumppaa. Se on yllättävän tehokasta! Jos haluat kiinteytyä hakeudu salille, mutta muista, että lihas painaa emmän kuin läski (; Silloin ei pidä tuijottaa vaakaan vaan pelikuvaan ja ottaa vaikka mittanauha avuksi. Mutta mitatkin on hyvä ottaa vain kerran viikossa, mieluiten alusvaatteisillaan.

    Jättämällä hiilarit pois/vähentämällä niitä pääset jo pitkälle. Jätä valkoiset jauhot pois. Vaihda leip, pasta ja riisi tummaan versioon, älä käytä ollenkaan perunaa. Leipää syö korkeintaan 3 palasta päivässä. Suosi lihatuotteissa kanaa ja kalaa, älä syö nautaa tai sikaa. Suosi keittoja, kasviksia, marjoja, rasvatonta rahkaa ja raejuustoa. Jätä pois kahvi, tumma tee ja hunaja teessä. Juo vihreää teetä ja vaihda maito rasvattomaan versioon. Älä syö karkkia tai sipsia. Suklaata voit syödä kerran viikossa pienen määrän, mutta vaihda sekin mieluummin tummaan versioon. Jos makean nälkä yllättää syö joku hedelmä tai esim pieni purkki pilttihedelmäsosetta jos niistä tykkäät.

    Juo aina ennen ruokailua kaksi lasillista vettä, että se täyttää aina vatsaa ennen kun käyt syömään. Näin syöt vähemmän. Suosi salaatteja. Pidä aina mukanasi hedelmää, banaania tai omenaa yms, ja vesipulloa jos olet esim. kaupungilla ja nälkä yllättää.

    Ja lopeta vaakaan tuijottaminen! Jos olet koko ajan kyttäämässä painoasi, se vaan lannistaa sinua. Sinä kyllä pystyt tähän, joten merkkaa kalenteriisi päivä jolloin mittaat painosi. Kerran viikossa, samana päivänä, samaan kellonaikaan, samat vaatteet päällä.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kiitos Nanna kommentistasi, tiesin kyllä jo osan noista asioista, toteuttaminen vain on vaikeampaa... Olin alkuvuodessa yhdessä painonhallinta ryhmässä ja siellä puhuttiin että suositeltava kalorimäärä olisi 1700kcl/vkr.

    Mutta kiitos vinkeistä, toivotaan, että tämä tästä pikku hiljaa =)

    VastaaPoista
  3. Noniiin, nyt paremmalla ajalla parempaa vastausta.. Eli siis; Olen vaihtanut leivät ja pastat ja riisit tummiin. En juo kahvia, ja harvoin teetä.. Maitoakaan en juo, jos jossain käytän niin se on aina rasvatonta, limsoja tai karkkeja en syö/juo. Ainoa heikkoukseni on kaiken maailman leivonnaiset (hups). Mutta niistä vierottuminen on VAIKEAA. Liikun suht paljon, koulumatkat/työmatkat pyöräillen (kotoa em. paikkoihin 1-3km suuntaansa.). Ja näiden lisäksi talvisin lenkkeilyä ja vesikävelyä. Ja nyt uimahallien sulkeuduttua vain pelkkää lenkkeilyä. Lenkkeiltyä tulee n. 5 kertaa viikossa vajaan tunnin ajan. Ja tuosta vaa'asta, oon jotenkin tosi riippuvainen siihen. pitäisi ensin saada vähennettyä yhteen kertaan päivässä ja sitten vaikka joka kolmas päivä ja niin edelleen. Mutta koska minulla elopainoa on vielä rutkasti ylipainon puolella niin vaakaakin haluan käyttää. Mutta kiitos sinulle vielä kerran, onko itselläsi kokemusta näistäa asioista? :)

    VastaaPoista

Mitä mietit muruseni?